Ha nem tetszik a yahoo mail legújabb felülete


Azon fölhasználók száma, akiknek egyáltalán nem tetszett a változtatás, amit a Yahoo a a fölhasználói táborának megkérdezése nélkül beiktatott, csak a terméktámogatói fórumokon és csak az Egyesült Államokban, több százezerre tehető.

A régi felületre való visszatérést nem könnyű véghezvinni, a lehetőség félig-meddig rejtve van.




1-es kép. Így néz ki a teljesen "új" és több százezer ember által
teljesen haszontalannak tartott Yahoo Mail felhasználói
felület, ami eddig több gondot okozott,
mint amennyi haszna volt
Ha egyike vagy azoknak a Yahoo Mail fölhasználóknak, akiknek egyáltalán nem tetszik az "új", mobilfelületre erőltetett kinézete, nem kell - egyelőre - lemondani a yahoo mail-ről, még egy ideig, lehetséges lesz visszaállítani a kinézését és funkcionalítását a "régi", jobb, felhasználóbarátabb felületre.


 A fejlesztőket úgy tűnik, semmiképpen sem érdekeli a fölhasználók véleménye, inkább megpróbálnak meggyőzni mindenkit, hogy kizárólag  a mobilos felületé a jövő.


2-es kép. Rejtett beállítások menü
megjelenítése
Bajok vannak azonban a legyszerűbb funkciókkal is, az új felületben még egy egyszerű sorrendbe állítást vagy egy saját mappa megnyitását sem lehet az asztali vagy laptop számítógépekről böngészve, megnyitni.


Ezért, az egyedüli megoldás az alábbiakban bemutatott módon visszatérni egy leegyszerűsített, "régebbi", de valójában értelmesebben elképzelt és könnyebben használható felületre.

Helyezzük az egérkurzort - csak ráhelyezzük, ne kattintsunk rá ! - a jobb felső sarokban látható kis fogaskerékszerű ikonra (2-es számú kép).

A számítógépünk, illetve internetkapcsolatunk meg egy pár egyéb tényezőtől függően, pár másodperc múlva megnyílik egy menü, amelyben több választási lehetőség közül, a "Beállítások" menüpontra visszük az egérkurzort és ezúttal rá is kattintunk.

3-as kép. Képernyőt lefedő "Beállítások"
keret az új, kéretlen Yahoo Mail felhasználói felületben

Ettől megnyílik egy újabb, színtén "Beállítások" névvel jelölt keret, előtérbe emelkedve olyan módon, hogy halványítja és lefedi az e-mail addigi felületét (3-as kép).

Ebben a keretben, a bal oszlopban megjelenő MÁSODIK sorra, "E-mailek megtekintése" nevű hivatkozásra kattintunk. A keret jobb oldali részébe betöltődik az a néhány módosítási lehetőség, amely az e-mailek böngészésének MÓDJÁT engedi megváltoztatni.

Ennek a jobb oldali ablakba betöltött résznek A LEGALSÓ RÁDIÓGOMB CSOPORT érdekel, amelyből az első, az "Összes funkció" gomb van kijelölve.

Helyette válasszuk az alatta levő, "Alap" szóval jelölt gombot (rákattintunk az "Alap" gombra).

Azonnal meg fog jelenni egy pirossal írt üzenet a gomb alatt, ami figyelmeztet, hogy az e-mail felület újra fog töltődni a mentés után. Kattintsunk a "Mentés" gombra a keret bal alsó sarkában, majd várjunk pár másodpercet.

Ha minden igaz, akkor a felhasználói felületünk vissza kell kerüljön a nemkívánatos, ránk erőltetett felület előtti, régebbi, fölhasználóbarátibb formára. (4-es kép)

4-es kép. A felhasznűlói felület, visszatérve a régebbi, hasznosabb, felhasználóbarátibb formába

 
Hasznosnak találtad ezt az információt ? Oszd meg ismerőseiddel, google pluszon, facebookon, skype-on, iwiw-en, bárhol, lehet ők is kínlódnak a legújabb és teljesen haszontalan Yahoo Mail felülettel. Nem lehet tudni meddig fogja a Yahoo engedélyezni a régebbi felületet, de amíg engedik, használni kell.

Sok sikert ! Kommentárokat, észrevételeket, a cikk alatt is lehet hagyni, a kommentárdobozban.

Nincsenek megjegyzések:

Keresés ebben a blogban

Népszerű bejegyzések