Samsung okos TV (Samsung Smart TV) facebook havazás javítása


SAMSUNG Smart TV képe
Ha egyike vagy azoknak a személyeknek, akik a Samsung okos tv-n szeretnének Facebook-ot használni, de a hírfolyamban a lapok aljára érve néha teljesen elfehéredik, "havazás", vagy sötét képernyő áll be, illetve csak a "Frissítés", "Újratöltés", vagy "Kilépés" gombok látszanak, ne aggódj, nem a TV-vel van gond, csak a böngésző, ami bele lett építve közönséges(ebb) böngészésre, nem képes a facebook bonyolultabb, komplexebb gördítőrendszerét kimutatni.




A megoldás egyszerű, a Facebook alkalmazást, ami a bőngészőtől teljesen FÜGGETLENÜL elérhető az alkalmazások menüben, rendszerint, a fő képernyőn a távirányítón jobbra ugrálva az ikonok/alkalmazások gombjai/képei között, a LEGUTOLSÓ lesz, a nagy, közismert kék F betűvel. Erre kattintva érhető el a Samsung által készített, a megszokott facebook alkalmazásoktól talán kissé eltérő Facebook program.
white noise - fehér havazás a tv képernyőjén
Így néz ki a "havazás" amikor a Facebook
hírfolyamod aljára érsz, ha a bőngészőből
csatlakoztál a Facebookra, a TV-n
Ahhoz azonban, hogy ezt a Samsung-os facebook applikációt használni lehessen, előbb a Samsung cégnél, a TV gyártójának honlapján egy felhasználói fiókot kell nyitni. Ezt meg lehet tenni saját e-mail címmel, ami a facebook-ba való bejelentkezéstől független, és ebben az esetben az illető e-mail cím, és a fiókalkotás pillanatában választott, legkevesebb 8, legtöbb 15 betűs jelszó lesz az összes Samsung menüből elérhető alkalmazás fő bejelentkezési adata.

Ajánlottab azonban, ha már rendelkezel Facebook fiókkal, annak segítségével alkoss új Samsung fiókot.
Ehhez, a TV által megjelenített új fiók menüben (ha legelőször próbálsz erre a beépített Facebook applikációra rámenni, az új Samsung fiók menü automatikusan megjelenik), azt kell választani, hogy "Létrehozás Facebook fiókkal", ami az illető ablakocska jobb alsó sarkában van.
Samsung Okos TV böngésző ikonja
Így néz ki a böngésző ikonja az
okos TV-k nagy részén. NE ezt
használd a facebook-ra lépéshez a
TV-ből, hanem a beépített, Samsung
által készített Facebook applikációt,
amit a képernyő legalsó ikonos
sorában találsz legtöbb TV-n,
jobb oldalt legutolsó gombként

Amikor ezt a gombot kiválasszuk és megnyomjuk a távirányítón az OK-t, az ezután előugró ablakba írjuk be az eddig is használt Facebook azonosít és jelszót, illetve, az utána következő képernyőn, amelyen a TV figyelmeztet, hogy ezáltal a Samsung rendszere hozzáférhet a Facebook hírvonalunkhoz és baráti listánkhoz, fogadjuk el, és ettől a perctől beléptünk a Facebook fiókba a TV-n keresztül.

Ha már van Samsung fiókunk, amihez eredetileg nem lett Facebook csatolva, akkor az eljárás kicsit más. A főmenüben, a képernyő alsó sorában látható egy "Csatlak." vagy "Csatlakozás", vagy "Kapcsolódás" gomb, a TV modeltől függően, erre a gombra kattintva (rámegyünk a távirányítóval és az OK-t megnyomjuk), megjelenik egy menü, amelyben külömböző internetes szolgáltatások fiókjait lehet a TV Samsung-os fiókjához párosítani. Ezek között a lista alján kellene legyen egy "Facebook csatolása" bejegyzés, és mellette az áll, hogy "Lecsatolva". Erre a "lecsatolás" gombra kattintva (kiválaszzuk a távirányítóval és OK-t nyomunk), megjelenik a Facebook bejelentkezési adatainkat kérő ablak. Írjuk be bejelentkezési adatainkat (e-mail vagy telefonszám és jelszó), majd nyomjuk meg ismét az OK gombot a távirányítón.

Ezúttal is megjelenik a rákérdezés, a TV engedélyt kér arra, hogy a Samsung és a Facebook fiókjaink között kapcsolatot létesítsen. Fogadjuk el (OK gomb a távirányítón), s ettől a perctől fogva már csatlakoztatható bármikor a külön Facebook-os applikáció, a képernyő alsó sorában jobboldalt legutolsó helyen levő ikonnal.


Ha kérdés merül fel, bátran lehet kommentárt, üzenetet, kérdést hagyni itt a kommentárdobozban, és ha tudok, segítek, válaszolok.


Sok sikert a beállításhoz !

Keresés ebben a blogban

Népszerű bejegyzések